maandag 12 juni 2017

Italië ( deel 3 )

Dinsdag:
We gingen naar Herculaneum met de trein. Ik raad aan om in het kleinste station te vertrekken, dan heb je garantie op zitplaatsen. ( Als je op tijd bent ).

In Herculaneum was het heeel mooi. Ik raad ook aan om een gids te nemen, want aan de gratis infoboekjes heb je ver niks. Wij namen een gids en eerst leek het wel duur ( €50 ), maar toen we na de tour nog even door de infoboekjes bladerden waren we blij met onze beslissing.
Eigenlijk wouden we daar ( niet in de oude stad, natuurlijk, maar in de nieuwe die erbovenop gebouwd is ) een ijsje eten, maar we zagen alleen maar toeristische dingen, dus terug in Napels aten we er één.
[ Ik ga ineens over naar woensdag wat dit is wel een kort stukske.]

Woensdag:
Woensdag zijn we naar Procida gegaan met een soort veerboot.
In de porto ( haven ) kwamen ze ons ophalen met een taxi ( bij de prijs inbegrepen ). We air b&b'den een oud vissershuisje met lage plafonds ( die vissers moesten vroeger wel héél klein van stuk geweest zijn ) en met een euh...
Op de site stond dat het een dakterras was, maar wij noemden het liever een plat dak waar je op kon lopen. Het was er trouwens minstens 10°C warmer dan beneden in de steegjes, maar binnen in ons huisje was het wel 10°C kouder dan in de steegjes. Dat maakte het natuurlijk wel erg moeilijk om de juiste strandkledij uit te kiezen.

Het was er trouwens wel véél properder dan in Napels, waar je geen enkele gevel zonder graffiti erop zag. Helaas was het verkeer er minstens even erg:
Je loopt de hele tijd door straatjes waar het -zonder dat jij het doorhebt- éénrichtingsverkeer is, terwijl je moet oppassen voor kleine brommertjes die door de straatjes scheuren, maar als er op eens een auto door de straat komt gereden wanneer dat helemaal niet mag ( wat niet echt schaars was ), dan moet je pas echt opletten, of je tenen worden er af gereden!

Om even te bekomen gingen we naar een nabijgelegen strandje en aten we in een te duur restaurant.

-xxx- Lenka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten