zondag 11 juni 2017

Italië ( deel 2 )

Maandag:
We sliepen wel goed, maar niet lang, dat lag aan nog iets van de mankementjes, namelijk de velux voor ons raam die niet lang genoeg was.
Onze planning was om eerst naar het Archeologisch Museum te gaan en dan een kerkje te bezoeken samen met nog een ander kerkje, daar in de buurt. Het tweede kerkje dat we zouden bezoeken had zulke mooie, fijn gebeeldhouwde beelden staan, dat het lijkt alsof er een sluier over de beelden ligt.
Deze activiteiten moesten wel even position swichten, want uit een weerbericht bleek dat het zou regenen in de namiddag ( dus dan zouden we beter wanneer het regende het museum doen ).

Dus we vertrokken die ochtend op weg naar het kerkje ( zonder beelden ).
In het kerkje was alles heel mooi ( in tegenstelling tot de buitenkant die vol graffiti stond ). De tuinen waren het mooiste, de grote sinaasappel- en citroenenbomen en de beschilderde tegeltjes, overal op de muren, die je in geen geval mag aanraken ( ook al stond dat nergens op een bordje, dus hoe konden wij dat in godsnaam weten?! ), bezorgen je een mooi zicht.

Eenmaal terug in ons appartement aten we en rustten we wat uit, om daarna naar het museum te vertrekken. Daar stonden een paar mooie beelden waarvan ik de naam herkende ( door mijn Latijnse scholing :) ), dus dat was wel leuk, helaas gingen de beelden daarna over in fresco's en dat was heel slaapverwekkend. Bovendien begonnen onze ( die van Jits en die van mij ) voeten serieus pijn te doen. Toen we dachten dat we alle zalen van de fresco's doorgeslenterd waren, wachtten we in de grote inkomhal van de fresco's op één van de bankjes op mama en papa.
Die overduidelijk geen last hadden van voetpijn, want blijkbaar bestond er nog een zaal, die Jits en ik nog niet bekeken hadden, en daar moesten we mee naartoe. Ze hadden er namelijk Pompeï in het klein nagebouwd. Helaas viel niet te ontdekken -toen we er naartoe gestrompeld waren- of ze Pompeï hadden nagemaakt voor of na de Vesuvius er over uitgebarsten was.

Na het Archeologisch Museum gingen we terug naar het appartement, we gingen te voet, dus iedereen strompelde al jammerend terug naar huis.
Onderweg kwamen we het kerkje met de gesluierde beelden tegen. Behalve dat het écht wonderbaarlijk mooi gebeeldhouwd was ( zonder ironie ), was het echter wel vreselijk saai.

Ons avondeten aten we in een klein restaurantje dat maar 3 meter stappen was. Binnen zag het eruit als een nachtclub, maar we konden ook buiten zitten, dus kozen we voor de laatste optie.
We bestelden vier borden met verschillende soorten pasta. 1 van de borden lustten we allemaal, maar dat lag zo vol dat we wel vol zaten tegen dat de rekening kwam. Toen we dit restaurant uitkozen om te dineren, kozen we het vooral omwille van de prijs, maar we waren vergeten dat je hier het gebruik van borden en bestek extra aangerekend krijgt...

-xxx- Lenka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten