woensdag 11 juli 2018

Peru : dag 3

Deze dag startte heel vroeg, en wel door de receptie.
We moesten vroeg opstaan om de bus te halen en we hadden gevraagd of er een vroeg ontbijt mogelijk was, maar de vrouw aan de receptie zei van niet.

Om half zeven 's ochtends klopte er iemand op de deur. Het bleek iemand van de receptie te zijn om te zeggen dat het ontbijt klaarstond. Mama vroeg of het mogelijk was om alles in te pakken voor op de bus en het slot was dat we een pak droge crackers met boter meekregen.

We hadden de duurste busmaatschappij geboekt voor de veiligheid. We moesten er vier uur opzitten, dus gelukkig waren er tv'tjes in de bus. Helaas waren er alleen films in het Spaans. Ik heb dus Vayana in het Spaans gekeken en in mijn boek gelezen.
Bij het hotel duurde het nog een tijdje voor we in onze kamer konden. Maar, eenmaal in de kamer deden we vlug onze bikini aan. Het hotel had namelijk een zwembad...
Helaas...Toen we er eindelijk in zaten, was ons eten er, en terwijl we aten, kwam er een een groep luidruchtige Nederlanders het zwembad in springen. En een paar minuten later moesten we tot onze ontzetting vaststellen dat ze onze opduik ringen in het water gegooid hadden. Het vergde ons enige moeite om ze terug te bemachtigen, maar -mede door mama's hulp- lukte het en Jits en ik gingen toch nog in het zwembad.

Toen we opgedroogd waren was het tijd om te gaan sandboarden. Het was in 1 woord...

AMAZING!

Ik ben er nog steeds niet achter wat ik het tofste vond; het sandboarden zelf : op je buik liggend op een snowboard van een steile woestijnheuvel racen, of de woestijn doorkruisen met een stalen Jeep: het leek wel een attractie. Tegen 100 km/u zandheuvels op-en afsheezen met de wind in je haar, druppeltjes water van de radiator in je gezicht en niet te vergeten: de stank van benzine die je, door de vooraan liggende open motor, tegemoet komt.
We werden vergezeld door nog een familie, Nederlanders. We vreesden het ergste, maar deze waren erg aardig, afgezien van het feit dat de zoon  altijd als hij van een berg kwam "JESUS!!!" schreeuwde. Maar op zo'n manier zoals alleen Nederlanders dat kunnen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten